zone euro la croissance du pib revue a 0 6 au premier trimestre

De moment, la zona euro esquiva la recessió, però la seva economia es frena. Durant el tercer trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) desestacionalitzat va registrar un creixement de tot just el 0,2%, enfront del 0,8% del trimestre anterior, taxa que suposa el ritme de creixement més feble des del primer trimestre del 2021, segons l'estimació d'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària.

A tota la Unió Europea (UE), el creixement del PIB va ser també del 0,2% entre juliol i setembre, menor que l'avanç del 0,7% del segon trimestre.

En comparació amb el mateix trimestre de l'any anterior, el PIB va augmentar un 2,1% a la zona euro i un 2,4% a la UE, després d'un creixement del 4,3% tant a la zona euro com a la UE al trimestre anterior.

Per països, els avenços econòmics més importants van tenir lloc a Romania (1,3%), Polònia (0,9%) i Suècia (0,7%). Mentrestant, es van registrar contraccions de l'activitat a Letònia (-1,7%), Eslovènia (-1,4%), Hongria i Txèquia (-0,4%), Països Baixos (-0,2%) i Bèlgica, Àustria i Finlàndia (-0,1%).

"Esperem que el PIB caigui un 0,3% intertrimestral al quart trimestre", estimen els analistes de Pantheon Macroeconomics, que veuen que el 2022 tancarà amb un creixement del 3,3%, "abans d'una forta desacceleració al proper any al 0,8%, ja que l'economia entra en recessió tècnica al primer trimestre".

contador