chinacbbolsaestrecho1

Les borses xineses han tancat amb pujades aquest dilluns, el dia de la tornada a la cotització després de les vacances per l'Any Nou Lunar. En concret, el CSI 300 ha pujat un 0,5% impulsat per les accions del sector turístic, que ha pujat amb força per les bones dades de despesa dels consumidors aquests dies festius, que ha augmentat per sobre dels nivells anteriors a la covid, segons dades oficials.

En concret, l'activitat de viatges i la despesa a la Xina han superat els nivells previs a la pandèmia durant les vacances de l'Any Nou Lunar. S'han fet uns 474 milions de viatges nacionals durant el festival de vuit dies, un augment del 34,3% respecte a l'any anterior, segons dades publicades pel Ministeri de Cultura i Turisme del país aquest diumenge.

Els turistes han gastat gairebé 632.700 milions de iuans (87.950 milions de dòlars) en les vacances nacionals, xifra que suposa un 47,3% més.

A més, cal destacar que aquest diumenge el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) ha mantingut estable la seva taxa de política clau, com esperava el consens, mentre els mercats es replantegen què pot passar amb la Reserva Federal dels Estats Units, ja que han sorgit dubtes sobre quan podria començar a flexibilitzar la seva política monetària.

En concret, el banc central de la Xina mantindrà sense canvis el tipus d'interès en 2,5% per als préstecs a mitjà termini per valor de 500.000 milions de iuans (69.510 milions de dòlars).

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 1% mentre que l'índex Hang Seng Tech s'ha deixat un 2,7%.

Per part seva, el Nikkei 225 del Japó ha baixat un 0,07%, mentre que el Topix ha pujat un 0,5%.

El Kospi de Corea del Sud ha avançat un 1,3%, mentre que el Kosdaq, de menor capitalització, ha tancat pla.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb una pujada del 0,1% fins als 7.665,10 punts.

Cal recordar que aquest dilluns Wall Street roman tancat per la celebració del Dia dels Presidents.

contador