a-heinz-ketchup-bottle-and-a-bottle-of-kraft-parmesan-cheese-are-displayed-in-a-grocery-store-in-new-york

La guerra comercial ja és aquí. Aquest divendres han entrat en vigor els aranzels dels Estats Units a la Xina, per valor de 34.000 milions de dòlars, que no han trigat a tenir una resposta equivalent del gegant asiàtic. Per la seva banda, la Unió Europea (UE) no roman aïllada del conflicte i ja planeja aranzels per valor de 21.000 milions de dòlars (18.000 milions d'euros) a una llista de productes nord-americans liderada pel seu icònic quètxup.

  • 37,11$
  • 0,57%

Segons informa aquest divendres el Financial Times, la UE està preparant un nou paquet d'aranzels en el cas que Trump decideixi finalment imposar els seus contra els vehicles europeus que siguin exportats a territori nord-americà.

El Vell Continent es prepara en cas que Trump acabi imposant aranzels addicionals als vehicles europeus

Amb tot, les últimes informacions publicades per l'agència Reuters aquest dijous asseguraven que l'ambaixador nord-americà a Alemanya havia promès als alts executius de les grans automobilístiques del país que Trump no acabaria complint la seva amenaça. Una notícia que va impulsar les pujades del sector a tot el Vell Continent.

Encara hi ha dubtes sobre si els aranzels al quètxup representen realment una amenaça per als EUA, tenint en compte que un portaveu de la popular marca Heinz va afirmar al rotatiu nord-americà que tot el quètxup que es ven a Europa, és produït al Vell Continent. Altres dels productes inclosos en aquesta llista anirien des de les panses al peix congelat.

Trump decidirà durant les pròximes setmanes si finalment s'imposa o no aranzels addicionals a la importació de vehicles europeus al seu país. Segons estadístiques d'Eurostat, els EUA va importar vehicles europeus per valor de 254.000 milions d'euros el 2016, mentre que Europa tan sols va importar cotxes nord-americans per un valor de 77.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador