trumptonto

El sector automobilístic del Vell Continent trepitja l'accelerador al parquet. Les automobilístiques, liderades per les alemanyes, país on són especialment forts, se han desmarcat amb pujades.

BMW

  • 106,55€
  • 0,09%
  • 74,02€
  • -0,04%
  • 139,30€
  • -0,64%

I tot després que l'ambaixador nord-americà a Alemanya prometés a les fabricants que finalment Trump els eximirà dels seus temuts aranzels del 20% sobre l'exportació d'automòbils europeus.

BMW (+3,7%), Daimler (+3,9%) i Volskwagen (+4,3%) han liderat les pujades a Alemanya, impulsant el DAX 30, que ha tancat la sessió amb pujades superiors a l'1,2%. A França, Peugeot ha pujat un 3,4%, Michelin ha pujat un 2,7% i Renault s'ha apuntat un altre 3%.

L'ambaixador nord-americà a Alemanya va prometre a les fabricants que Trump els eximirà dels seus aranzels del 20%

Segons informa 'Reuters', citant un rotatiu alemany, l'ambaixador nord-americà Richard Grenell va assegurar als alts executius de Daimler, Volkswagen i BMW que Trump acabarà anul·lant els aranzels sobre els vehicles europeus importats als EUA.

El passat mes de juny, el president nord-americà va amenaçar amb aranzels del 20% als cotxes europeus exportats als EUA.

Des de la Comissió Europea, es remeten a la reunió entre el seu president Jean-Claude Juncker i Trump, programada per a finals de juliol: "Serà una oportunitat per discutir nombrosos temes d'interès comú, en particular tots aquells relacionats amb el comerç".

A hores d'ara, els aranzels dels EUA sobre la importació de vehicles europeus és del 2,5% i del 25% en els camions. Per la seva banda, la UE disposa d'un aranzel del 10% sobre els vehicles importats dels EUA.

Noticias relacionadas

contador