ep centro financiero de londres
ERICSSON

La segona ona de coronavirus ha empès el Regne Unit a la vora d'un segon confinament. Els contagis diaris poden arribar a 50.000 i les morts a més de 200 per dia a mitjan octubre si no es prenen mesures per a contenir la pandèmia, ha alertat el director científic del Govern, Patrick Vallance.

El Regne Unit està en un "punt crític" de la crisi sanitària i va cap a una "direcció equivocada", segons el director mèdic del Govern britànic, Chris Whitty.

"La tendència al Regne Unit va en una direcció equivocada i som en un punt crític de la pandèmia. Mirem les dades per veure com gestionar la propagació del virus abans d'un període hivernal de gran dificultat".

El primer ministre britànic, Boris Johnson, té previst anunciar aquest dimarts noves mesures per restringir el moviment de la població i contenir la propagació del coronavirus.

Johnson valora limitar el moviment dels ciutadans durant un període de dues setmanes a Anglaterra, mentre que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen les competències per a adoptar aquesta mesura als seus territoris.

Noticias relacionadas

contador