Espana-Tesoro_2

La prima de risc espanyola es col·loca per sota dels 100 punts bàsics després de caure un 3,29%, fins a 99,90 punts bàsics.

Així doncs, per exemple, la prima de risc baixa un 8,34% en l'última setmana, acumula una caiguda del 10% en l'últim mes i cau un 23% en l'últim trimestre. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany no queia per sota d'aquesta cota psicològica des del dia 7 d'abril, just en plena campanya electoral per a les eleccions municipals i autonòmiques. On es fa més evident la tendència a la baixa de la prima de risc és en els terminis llargs: aquí s’acumula una caiguda del 58% en els últims dos anys i del 74% en els últims tres exercicis.

Les últimes dades macro publicades a Espanya, entre altres, el PMI manufacturer del mes de novembre, així com la dada d'atur publicada aquest dimecres, sembla que han agradat als mercats. A això caldria afegir-hi les últimes enquestes sobre intenció de vot, que d'alguna manera allunyen la por que el resultat de les eleccions generals del 20-D pugui provocar un gir clar en el rumb de les mesures econòmiques adoptades en els últims anys, cosa que, sense cap dubte, els mercats celebren comprant deute espanyol.

Amb l'IBEX-35 tancat, la prima de risc espanyola cau un 1,36% i torna a col·locar-se per sobre dels 100 punts bàsics (101,90).

contador