ep jerome powell presidente de la fed
-/Federal Reserve /dpa - Archivo

La Reserva Federal (Fed) ha rellançat un programa utilitzat durant l'última crisi financera per permetre als distribuïdors autoritzats manllevar diners avalats amb algunes accions, deute municipal i bons corporatius de qualificació superior com a contribució addicional per alleujar l'escassetat de liquiditat. Mitjançant l'establiment d'un mecanisme de liquiditat de fons mutus del mercat monetari (MMLF per les seves sigles en anglès) el Banc de la Reserva Federal de Boston atorgarà préstecs a institucions financeres elegibles garantides per actius d'alta qualitat comprats per la institució financera de fons mutus del mercat monetari.

"Els fons del mercat monetari són eines d'inversió comunes per a famílies, empreses i una varietat d'empreses. El MMLF ajudarà els fons del mercat monetari a satisfer les demandes de reemborsament de les llars i altres inversors, millorant el funcionament general del mercat i la provisió de crèdit a l'economia en general", explica l'organisme mitjançant un comunicat.

El programa MMLF comprarà una gamma més àmplia d'actius, però la seva estructura és molt similar a la Línia de Liquiditat del Fons Mutu del Mercat de Diners Comercials amb Suport d'Actius, o AMLF, que va funcionar des de finals de 2008 fins a principis de 2010. El Tresor dels Estats Units proporcionarà 10.000 mil milions en protecció creditícia del Fons d'Estabilització d'Intercanvi.

A més, segons va anunciar aquest dimecres el banc central americà, s'estableix una Línia de Crèdit per a Distribuïdors Autoritzats (PDCF per les seves sigles en anglès) per donar suport a les necessitats de crèdit de les llars i les empreses.

El PDCF oferirà finançament amb venciments de fins a 90 dies i estarà disponible el 20 de març de 2020 i en vigència durant almenys sis mesos i pot prolongar-se si ho requereixen les condicions.

El crèdit atorgat als distribuïdors primaris en virtut d'aquest servei pot estar garantit per una àmplia gamma de títols de deute amb grau d'inversió, inclosos papers comercials i bons municipals, i una àmplia gamma de valors de renda variable. La taxa d'interès cobrada serà la taxa de crèdit primària, o taxa de descompte, en el Banc de la Reserva Federal de Nova York.

Noticias relacionadas

contador