ep sede de la comision nacional del mercado de valores cnmv
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha multat a Livemarkets, companyia d'assessorament financer patrimonial, amb 770.000 euros per haver comès cinc infraccions greus o molt greus que ja són fermes en la via administrativa, segons ha publicat aquest dimarts el Boletín Oficial del Estado (BOE).

La CNMV ha multat a Livermarkets EAFI amb 100.000 euros per la infracció molt greu consistent a no disposar d'una estructura organitzativa clara i amb línies de responsabilitat "ben definides, transparents i coherents". També, per presentar deficiències en els procediments interns de control.

Així mateix, ha inhabilitat a Verónica Arranz Sánchez i Daniel Puerta Arranz, administradors de la companyia, per a exercir càrrecs de direcció en qualsevol societat rectora dels mercats secundaris oficials, entitat rectora dels sistemes multilaterals de negociació, entitat de contrapartida central o entitat de crèdit per un termini de cinc anys.

Una altra infracció molt greu per la qual s'ha multat a la societat i als seus administradors ha estat la manca d'un registre de recomanacions que compleixi amb les obligacions legalment establertes, per la qual cosa s'ha multat a EAFI amb 80.000 euros i a Arranz i Porta amb 15.000 euros cadascun.

Així mateix, la CNMV ha multat amb 30.000 euros a Livermarkets i amb 10.000 euros a cadascun dels dos administradors per la infracció greu de realitzar una activitat no autoritzada a les empreses d'assessorament financer, consistent en la delegació de l'activitat de captació de clients en un tercer.

El supervisor dels mercats també ha multat amb 500.000 euros a Livermakets i amb 40.000 euros a Arranz i a Porta per haver cobrat als clients honoraris superior als límits fixats en el fullet de tarifes (infracció greu).

Finalment, la CNMV ha sancionat a Livemarkets amb 60.000 euros i als dos administradors amb 20.000 euros cadascun per la comissió d'una infracció molt greu que consisteix en la negativa o resistència a l'actuació supervisora o inspectora de l'organisme presidit per Sebastián Albella.

En conjunt, l'entitat Livemarkets EAFI ha sancionada amb un total de 770.000 euros i Verónica Arranz Sánchez i Daniel Puerta Arranz han estat multats amb 85.000 euros cadascun i inhabilitats per a exercir càrrecs d'administració o direcció en qualsevol entitat financera per un termini de cinc anys.

Noticias relacionadas

contador