• En el conjunt de 2016, l'índex londinenc s'ha revaloritzat un 14,4%
  • Les bones dades macro d'aquesta jornada beneficien al selectiu anglès
cbmetales

El Ftse 100 és un dels índexs europeus que destaca especialment aquest dimarts. La borsa de Londres ha començat la jornada fent-ho clarament millor que la resta de places del Vell Continent en un dia que suposa per a ella la primera sessió de 2017 atès que ahir va romandre tancada per festiu.

Des dels mínims registrats després del triomf del Brexit, el Ftse ha pujat un 25%, mentre que en el conjunt de 2016 es va revaloritzar un 14,4%

A aquestes hores, el Ftse londinenc modera els seus guanys i suma un 0,4% a dalt (ha arribat a pujar un 0,8%), fins als 7.167,55 punts. L'índex continua marcant màxims històrics i aquest dimarts ha tocat, per primera vegada en la seva història, els 7.200 punts. Des dels mínims del Brexit, a finals de juny, el Ftse 100 ha pujat gens menys que un 25% i, en el conjunt de 2016, malgrat l'inicial impacte negatiu de la notícia de la sortida de Regne Unit de la Unió Europeu, va sumar un 14,4% (el seu millor comportament en un any des de 2013). "Cotitza en màxims històrics i no pot presentar millor aspecte. Podria anar-se als 8.000 al llarg d'aquest any", augura César Nuez, expert de Bolsamanía.

Les bones dades que s'han publicat aquesta matinada a la Xina han servit d'impuls per a la borsa londinenca, beneficiant especialment a les mineres, que són particularment sensibles a les indicacions de creixement de Xina perquè el país és un gran usuari dels seus recursos naturals. A més, aquest dimarts també s'ha conegut el PMI manufacturer de desembre a Regne Unit, que s'ha situat en 56,1, nivells no vistos des de fa 30 mesos.

"Les dades proporcionen molt suport a la confiança dels inversors i confirmen que l'economia xinesa s'està estabilitzant. Els inversors estan nerviosos davant la possibilitat que el creixement del país disminueixi, però la referència d'avui els ha assegurat que el panorama ha canviat per a millor", va dir Naeem Aslam, analista de mercat de Think Markets UK, en MarketWatch.

Les accions Glencore pugen un 2,58% a aquestes hores, la qual cosa situa a la companyia com la segona millor de l'índex. Els bancs també serveixen d'impuls, amb alces en Barclays del 2,30% o del 2,08% en Lloyds Bank.

Noticias relacionadas

contador