indonesia_286

La borsa d'Indonèsia ha caigut prop d'un 5% aquest dijous després de l'anunci que la capital, Jakarta, restablirà les mesures de tancament parcial per frenar la propagació del coronavirus.

El descens del Jakarta Stock Exchange Composite Index (-4,95%) va contrastar amb els guanys observats a la majoria dels mercats d'Àsia i Pacífic. L'índex és també un dels de pitjor rendiment a la regió enguany, amb un descens de més del 18% en comparació amb un guany del 3,2% en el MSCI All Country Asia ex-Japan Index.

La caiguda del dijous s'ha produït un dia després que la governadora de Jakarta, Anies Baswedan, declarés que tornarà a imposar restriccions de mobilitat a gran escala a partir de dilluns, ja que l'augment dels casos de Covid-19 amenaça amb aclaparar el sistema de salut de la ciutat, va informar Reuters. Jakarta va ser posada sota tancament parcial a partir d'abril, però les mesures es van suavitzar a partir de juny.

Les mesures que es restabliran seran similars a les que s'havien imposat anteriorment, com el tancament temporal de les oficines, excepte als sectors "essencials", la limitació dels serveis de transport públic i la prohibició de menjar als restaurants, segons Reuters.

Noticias relacionadas

contador