ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

El petroli i el seu rebot no són immunes a "l'allargada ombra del coronavirus" que s'està projectant sobre la seva recuperació. Ho diu l'AIE (Agència Internacional de l'Energia) al seu últim informe sobre la situació de l'esquist.

"A certs països, el repunt de contagis està sent un recordatori inquietant que la pandèmia no està controlada, i que els mercats s'enfronten encara a corrents baixistes", sosté l'AIE.

El barril de Brent, referència a Europa, acaba de caure per sota dels 20 dòlars a l'abril, fins a tocar mínims de fa 18 anys. Des de llavors ha iniciat un rebot fins a reconquerir els 41 dòlars gràcies, en bona part, a les retallades productives de l'OPEP i els seus aliats.

Amb la demanda tan fortament afectada pel virus, l'organisme s'ha vist obligat a escometre retallades en un desesperat intent d'igualar oferta i demanda. Des del quart mes de l'any, la demanda s'ha desplomat en 14 milions de barrils diaris, segons dades de la pròpia AIE.

L'agència no anticipa un rebot de la demanda de cru fins a 2021 (+1,7 milions de barrils diaris), principalment gràcies a la gradual recuperació experimentada en gegants del consum petrolífer com la Xina i l'Índia.

Noticias relacionadas

contador