steven mnuchin2
Flickr

El secretari del Tresor americà, Steven Mnuchin, vol impulsar un pla d'estímul econòmic valorat en 850.000 milions de dòlars per contrarestar l'impacte negatiu del coronavirus sobre l'activitat econòmica.

Per encàrrec de Donald Trump, Mnuchin s'adreçarà aquest dimarts el Congrés per obtenir el suport del partit republicà, ja que el pla ha d'obtenir l'aprovació del Capitoli, segons han informat Politico i The Washington Post.

El pla inclourà 50.000 milions de dòlars en ajudes per al sector de les aerolínies, un dels més afectats per la crisi sanitària. El Congrés ja debat mesures per expandir l'assegurança d'atur i fer que les proves per detectar el coronavirus siguin més assequibles.

La Casa Blanca ha esmentat repetidament la possibilitat d'una exempció en l'impost sobre les nòmines durant 2020 i diversos legisladors també han proposat donar diners directament als nord-americans mitjançant un xec.

El dilluns, el líder demòcrata del Senat, Chuck Schumer, va avançar que el seu partit proposarà un paquet d'ajuda d'almenys 750.000 milions de dòlars que inclouria mesures com la moratòria o condonació de préstecs federals i una moratòria de desallotjaments i execucions hipotecàries.

Noticias relacionadas

contador