lucia jp morgan

JP Morgan creu que la probabilitat que hi hagi una recessió a Europa és "molt, molt alta" en un entorn marcat per la inflació i l'allargament de la guerra a Ucraïna. Així ho ha explicat Lucía Gutiérrez-Mellado, directora d'Estratègia de JP Morgan Asset Management per a Espanya i Portugal, en una trobada amb els mitjans aquest dimecres. "A Europa hi haurà recessió sí o sí", ha afirmat contundent Gutiérrez-Mellado, mentre que les seves previsions per als EUA són més optimistes.

"Si al final els EUA entren en recessió, hauria de ser més suau perquè tant les famílies, com les empreses i els bancs estan ara millor que en la crisi financera del 2008", apunta.

En general, JP Morgan maneja un escenari "constructiu" pel que fa al creixement econòmic global, que estima que "serà positiu, però molt discret". Això sí, mentre que Europa i el Regne Unit entraran en recessió, "els EUA probablement l'evitaran", comenta la responsable d'Estratègia per a Espanya i Portugal.

INFRAPONDERA RENDA VARIABLE I COMENÇA A COMPRAR RENDA FIXA

Davant d'aquest context complicat, marcat per la inflació, la recessió i l'actuació dels bancs centrals, JP Morgan continua mostrant-se "caut" amb la renda variable i reitera el consell d'infraponderar.

Aquesta visió prudent respecte a les borses es basa fonamentalment en la seva idea que les expectatives de resultats empresarials del consens continuen sent elevades. Sobre els comptes empresarials, el banc està preocupat pels marges en un entorn de menys creixement i inflació.

Pel que fa a les apostes concretes en renda variable, Gutiérrez-Mellado explica que ara mateix no es decanten de manera forta per cap sector, "encara que hi ha un biaix cap a la qualitat i l'alta rendibilitat per dividend".

Sobre l'actuació dels bancs centrals, JP Morgan considera que continuaran pujant tipus des del començament d'any malgrat que, segons la seva opinió, la inflació ha tocat sostre als EUA. L'entitat preveu un increment addicional de 125-150 punts bàsics d'aquí al començament del 2023 per part de la Reserva Federal (Fed). Després d'aquestes alces, anticipa "mesos" en què la Fed mantindrà els tipus a nivells alts.

A Europa, JP Morgan estima que la inflació general pot continuar pujant per l'impacte de l'energia i el gas. En aquest sentit, considera que al BCE no li queda més remei que seguir pujant tipus el que resta d'any, tot i que reconeix que tenen dubtes sobre el que farà l'any que ve en un escenari marcat per la recessió.

Pel que fa a la seva postura sobre la renda fixa, després de molt de temps infraponderat, el banc nord-americà ha anat prenent posicions a poc a poc a mesura que han anat pujant les 'tires'. Aquestes entrades han tingut lloc en renda fixa nord-americana. Així mateix, JP Morgan destaca el crèdit com un altre segment en què considera que hi ha oportunitats actualment.

LA XINA

JP Morgan tenia l'esperança que la Xina fos el motor de creixement a la recta final d'any, però ara reconeix que la recuperació del gegant asiàtic "tindrà sots", comenta Lucía Gutiérrez-Mellado.

Els principals problemes de la Xina continuen sent la Covid i les mesures restrictives per contenir-lo, i la complicada situació del mercat immobiliari.

"De cara a una recuperació més forta a la Xina, que ja no arribaria fins a la primera meitat del 2023, cal veure què passa amb aquests dos factors", afirma la directora d'Estratègia.

Noticias relacionadas

contador