ep maurici lucena betriu presidente   consejero delegado de aena
RAÚL URBINA

El banc nord-americà JP Morgan ha retallat aquest dimecres el preu objectiu d'Aena fins als 133 euros des dels 156 euros previs, tot i que manté el consell de sobreponderar atès que aquesta valoració encara suposa atorgar a la companyia un potencial proper al 30%.

  • 175,90€
  • 1,15%

La rebaixa s'emmarca dins d'una revisió general del sector d'aerolínies i aeroports, ja que aquests experts esperen un context complicat per al proper any marcat per la recessió.

JP Morgan veu una "recuperació contínua" del trànsit aeri al segon semestre d'aquest any gràcies a la sòlida demanda a curt termini. Tot i això, per al 2023 les expectatives de trànsit aeroportuari, encara que semblen "aconseguibles", estan amenaçades per riscos davant la menor despesa dels consumidors. "L'elevades tarifes s'enfronten a una despesa menor de les llars", reconeix l'entitat.

Més específicament, JP Morgan estima que el trànsit premium superi el no premium, que Europa superi el Regne Unit i que els vols de curta distància mostrin més resistència dels de llarga. Alhora, anticipa que el comerç al detall dels aeroports es veurà afectat i que algunes aerolínies i aeroports "tindran problemes als seus balanços".

"En general, veiem menys riscos a la baixa per a les expectatives als aeroports, on el trànsit i la rendibilitat probablement siguin més resistents. A les aerolínies, ens preocupa que la rendibilitat el 2023 es pugui veure minvada per les pressions inflacionistes unides a una menor demanda dels consumidors", resumeixen des del banc.

Noticias relacionadas

contador