dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 2
Sharecast graphic / Josh White

Jornada mixta a les borses d'Àsia aquest divendres. El Nikkei japonès ha tornat a la senda alcista i ha liderat els guanys amb un rebot de l'1,4%, que ha tornat a acostar-se als 36.000 punts, seguit del Kospi sud-coreà i de l'ASX australià, que han repuntat més de l'1%. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès registren pèrdues.

  • 38.787,38
  • -0,34%

Wall Street va tancar amb guanys, liderats una jornada més pels valors tecnològics. Les accions del fabricant de xips TSMC que cotitzen al mercat nord-americà es van disparar a prop del 10%, ja que els inversors van valorar de forma molt positiva els seus resultats i previsions per al 2024. Això va beneficiar el conjunt del sector.

Un altre dels valors que van contribuir als guanys va ser Apple, que va repuntar més del 3% després de rebre un consell de compra de Bank of America.

Això ha permès que els inversors asiàtics mantinguessin l'optimisme, almenys als mercats de valors del Japó, Austràlia i Corea del Sud.

Al mercat japonès, les dades del desembre han mostrat que la inflació subjacent es va desaccelerar per segon mes consecutiu, de manera que els operadors han descomptat que el Banc del Japó no tindrà pressa per endurir la seva política monetària. El ien s'ha continuat depreciant enfront del dòlar, cosa que ha beneficiat les accions nipones.

En negatiu, les accions xineses han tornat a caure, ja que els inversors miren amb escepticisme les perspectives econòmiques del gegant asiàtic de cara als propers trimestres.

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,18% (78,97 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,04% (1,0878 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,14% (2.024 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,17% i el bitcoin repunta un 1% (41.319 dòlars).

contador