powellcb7

Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) va centrar la mirada dels inversors aquest dimecres amb el seu últim discurs durant el qual va aprofitar l'ocasió per assenyalar el seu major desafiament durant la propera dècada: el lent avanç de la productivitat i l'augment de la bretxa econòmica.

Concretament, Powell va demanar polítiques més agressives per abordar la desigualtat econòmica d'ingressos als Estats Units. I ho va fer en un auditori de Washington DC, davant d'un grup d'educadors.

Els salaris mitjans i baixos "han crescut molt més lentament" que els alts, afirma Powell. A més, assegura que "volem que la prosperitat sigui compartida i necessitem polítiques perquè això passi".

I és que el president de la Fed va destacar que l'augment de la força de treball i la mobilitat entre classes socials s'ha estancat als EUA durant els últims anys. "Aquesta no és la imatge que volem donar", ha recalcat. "Hi ha coses que hem de millorar en el futur", ha conclòs.

Per la seva banda, l'atur als EUA va pujar al 4% el gener pel tancament del govern, que es va allargar fins als 35 dies davant la bretxa entre demòcrates i republicans pel mur de Trump. No obstant això, durant el primer mes de l'any es van crear 304.000 llocs de treball. El Departament de Treball dels EUA afirma que el tancament temporal del Govern Federal ha provocat que els acomiadaments temporals s'hagin incrementat en 175.000 persones.

Noticias relacionadas

contador