coronavirus-covid-19-un-passager-porte-un-masque-tandis-qu-il-marche-dans-l-aeroport-international-de-hong-kong-le-7-fevrier-2020

Caigudes a l'Àsia aquest dimarts després que la dada de l'IPC del mes d'abril no hagi complert amb les expectatives. Les borses regionals han tancat en vermell, amb Hong Kong caient un 1,78% i els parquets xinesos amb retallades del 0,6% a Xangai i del 0,65% a Shenzhen.

Pel que fa a les dades econòmiques, la inflació de la Xina d'abril publicada per l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país no va complir amb les expectatives. L'índex de preus al consumidor d'abril va pujar un 3,3% interanual, comparat amb unes expectatives d'augment del 3,7%, segons una enquesta de Reuters. Mentrestant, l'índex de preus de producció de la Xina per a abril va disminuir un 3,1% interanual, en comparació amb una caiguda del 2,6% prevista per l'enquesta de Reuters.

L'actualitat al continent asiàtic també passa per les declaracions del governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, qui ha garantit aquest dimarts que el banc central farà "el que sigui possible" per combatre les conseqüències de la pandèmia de coronavirus, advertint que un col·lapse de l'activitat global perjudicaria l'economia.

Al Japó, el Nikkei 225 va disminuir un 0,15%, mentre que l'índex Topix va caure un 0,29%. El Kospi de Corea del Sud va caure un 0,83% i l'ASX 200 a Austràlia un 1,27%.

Noticias relacionadas

contador