Kurod BoJ

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha declarat aquest dimarts que el banc central farà "el que sigui possible" per combatre les creixents conseqüències de la pandèmia de coronavirus, advertint que un col·lapse de l'activitat global perjudicaria l'economia.

Durant la seva compareixença semestral al parlament, Kuroda ha defensat que la sèrie de mesures de flexibilització monetària que el banc central ha adoptat fins ara estan ajudant a alleujar les tensions de finançament corporatiu i els nervis del mercat.

Però va advertir que les perspectives per a l'economia del Japó són "altament incertes" i depenen de quan s'aconsegueixi frenar la pandèmia, amb riscos a la baixa. "L'economia del Japó es troba en un estat cada vegada més alarmant. El pronòstic continuarà sent d'alarma de moment”, va dir el dimarts.

"El més important per a nosaltres és prendre mesures per suavitzar el finançament corporatiu i estabilitzar els mercats", va afegir Kuroda. "Farem tot el que puguem com a banc central, treballant en estreta col·laboració amb el govern".

El Banc del Japó va ampliar l'estímul monetari per segon mes consecutiu a l'abril, augmentant les compres d'actius de risc i comproment-se a comprar una quantitat il·limitada de bons per mantenir baixos els costos dels préstecs.

La pandèmia ha reforçat les expectatives que el Japó caurà en una profunda recessió enmig d'una caiguda de la demanda global i un estat d'emergència local que s'ha prorrogat fins a finals de maig.

Fins al dilluns, s'havien confirmat unes 15.847 infeccions per coronavirus i 633 morts al Japó, excloent-ne els casos d'un creuer prèviament en quarantena a Yokohama, segons NHK.

Noticias relacionadas

contador