• En la fase de pujada, actuacions i industrials, molt castigats abans, ho estan fent "molt bé"
ep operadora de bolsa en una imagen de archivo
Arne Dedert/dpa - Archivo

GVC Gaesco preveu un segon semestre de creixement econòmic i recomana anticipar-se a la futura vacuna per a fer front al coronavirus per a comprar borsa abans del seu desenvolupament i invertir en els sectors més beneficiats pels fons europeus. Segons els experts del grup financer, es materialitzarà d'aquesta manera la recuperació econòmica que farà tancar l'any amb els mercats borsaris en positiu, tal com recull la cinquena actualització del seu informe especial sobre l'impacte del Covid-19.

Aquestes previsions s'han realitzat sobre la base de dos factors que seran clau a final d'any: una nova ronda de pujades i la rotació sectorial. Els experts de GVC Gaesco asseguren que s'espera un segon ascens borsari abans de final d'any pel fet que, molt probablement, no es produeix un confinament global, i a l'arribada de la vacuna.

A més, aquells sectors d'activitat que s'han vist més beneficiats pel Covid-19 aquests mesos seran els més perjudicats una vegada la problemàtica estigui solucionada. Per contra, les indústries que han sofert més des de març seran les més afavorides per la nova situació, la qual cosa implicarà una rotació sectorial significativa.

Jaume Puig, director general i director d'Inversions de GVC Gaesco Gestió, explica: “Preferim i apliquem la nostra estratègia inversora que podríem denominar com ‘buy before the vaccine (BBV)’, és a dir, comprar aquells sectors borsaris més castigats pel virus abans que la vacuna, solució final, sigui anunciada”, conclou.

DISCRIMINANT SECTORS

Només quatre sectors tenen avui dia una rendibilitat positiva en el conjunt de l'any: salut, químic, ‘utilities’ (llum i gas) i tecnologia. En contraposició, la majoria dels sectors acumulen encara unes fortes pèrdues l'any, especialment els de turisme, bancs, petroli, mitjans, assegurances i actuacions.

Però, com especifica Puig, alguns dels millors sectors de l'any s'estan quedant enrere en la pujada, com per exemple els de salut i les utilities. No obstant això, alguns dels pitjors sectors de l'any l'estan fent “molt bé” en la fase de pujada, com per exemple els d'actuacions o els industrials, i altres “simplement bé”, com a turisme, assegurances i petroli.

EL PLA DE LA UE, LA CLAU A MITJÀ TERMINI

No obstant això, més enllà d'aquest 2020, els inversors amb una visió més estratègica i de mitjà termini “buscaran empreses que estiguin situades per a treure profit dels canvis estructurals que tindran lloc durant i després de la pandèmia”, apunta Víctor Peiro, director d'Anàlisi de GVC Gaesco Valors.

Per a això és necessari apostar pels sectors secundats pels fons de recuperació europeus, encara que molts d'ells ja gaudien d'un corrent positiu d'inversió. Els valors recomanats són els relacionats amb medi ambient, digitalització, pensions i salut.

Per part seva, Marisa Mazo, subdirectora d'Anàlisi de GVC Gaesco Valors, assumeix que “el món sofrirà en 2020 la major recessió des de la Gran Depressió dels anys 30 del passat segle, però en els pròxims mesos confirmarem la rapidesa de la recuperació, que nosaltres esperem que tingui forma check”. “Els factors positius continuen estant en el suport contundent de les autoritats monetàries i els Estats per a dotar de liquiditat al sistema i suportar la crisi econòmica actual”, afegeix Gema Martínez-Delgado, directora d'Assessorament i Gestió Discrecional de GVC Gaesco Valors.

El conseller delegat del grup *GVC *Gaesco, Enrique García Palacio, destaca com “la gran fita del mes de juliol” la signatura del programa d'ajudes europees que s'ha mantingut en els 750.000 milions d'euros i subratlla que “el finançament mitjançant un programa d'emissions de la UE suposa una extraordinària notícia que ens resitua de nou en la senda de la construcció d'una veritable Unió Europea”.

Noticias relacionadas

contador