ep luisguindos llegacongreso
EUROPA PRESS

La desacceleració experimentada a la zona euro i en el conjunt de l'economia global convida a abordar amb prudència les decisions de la política monetària, segons ha apuntat el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, que ha subratllat que l'institut emissor no emprendrà la seva primera pujada de tipus fins després de l'estiu en funció de l'evolució de la taxa d'inflació i de l'economia.

El BCE no emprendrà la seva primera pujada de tipus fins després de l'estiu en funció de l'evolució de la taxa d'inflació i de l'economia

"El perfil de desacceleració és bastant evident", ha reconegut el vicepresident del BCE durant la seva intervenció en un acte organitzat per Deusto Business School i KPMG, durant la qual ha assenyalat que probablement les noves previsions macroeconòmiques del BCE, que es publicaran el març, "no seran molt diferents de les publicades per la Comissió Europea", que va rebaixar sis dècimes la setmana passada el creixement de la zona euro.

Pel que fa als preus, es preveu que la inflació general seguirà desaccelerant durant els pròxims mesos. "Esperem que la inflació subjacent s'acceleri a mitjà termini encara que la inflació general mantingui una tendència baixista durant els pròxims mesos", ha declarat l'exministre espanyol d'Economia, Indústria i Competitivitat.

No obstant, el vicepresident del BCE ha subratllat la seva confiança que l'evolució econòmica permet tenir confiança en què s'acabarà tenint convergència amb l'objectiu d'inflació i ha apuntat que, tal com va posar en evidència la institució durant la seva última reunió de política monetària, els riscos a la baixa són més grans i per tant "les decisions de política monetària s'adoptaran amb més prudència".

En aquest sentit, el banquer espanyol ha reiterat que el BCE mantindrà un estímul important i ha afegit que no hi haurà pujades dels tipus d'interès fins després de l'estiu.

Noticias relacionadas

contador