powellcbbolsa2

Wall Street obre la sessió de dimecres amb compres moderades després del tancament baixista de dimarts i mentre espera nous missatges per part de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). El consens anticipa una pujada de tipus de 75 punts bàsics, fins al 3%-3,25%; i un banc central agressiu en la lluita contra la inflació.

  • 17.718,30
  • 1,65%

En aquest sentit, el consens ja està anticipant dues pujades addicionals més de 50 punts bàsics al novembre i al desembre, cosa que elevarà la taxa de fons federals fins al 4%-4,25%.

Els experts de Renta 4 afirmen que "més important que la quantia de la pujada és conèixer el nivell d'arribada dels tipus d'interès".

Així, anticipen una "revisió a l'alça" en les previsions sobre tipus, "tenint en compte les expectatives més 'hawkish' (agressives) des de la reunió del juny, que han portat el mercat a situar el sostre de tipus EUA al 4,5% al tancament del primer trimestre del 2023 i endarrerir les baixades de tipus a finals del 2023 (abans d'estiu el mercat descomptava un sostre al 3,25% i inici de baixades al primer semestre)”.

"Atenció també si Powell apunta a una potencial moderació en el ritme de pujades després de, previsiblement acumular amb la decisió d'avui, tres alces de 75 punts bàsics", afegeixen aquests experts.

"També caldrà estar pendents del nou quadre macroeconòmic que publiqui la Fed, en què s'espera que revisi el creixement econòmic a la baixa i la inflació a l'alça", afegeixen els experts de Link Securities.

PUTIN ORDENA UNA MOBILITZACIÓ PARCIAL

L'altra gran notícia de la jornada és que Vladimir Putin ha ordenat una "mobilització militar parcial" a Rússia que començarà aquest mateix dimecres i afectarà uns 300.000 reservistes, mentre prepara referèndums als propers dies a les zones ocupades per annexionar aquests territoris d'Ucraïna.

Putin ha acusat Occident de "voler destruir el nostre país" i ha advertit que "no menteix" quan diu que Rússia té poderoses armes nuclears per respondre a l'"agressió" occidental. Tot això en un moment delicat per al Kremlin, a causa de les pressions de la Xina perquè s'acabi la guerra i mentre Ucraïna ha llançat una contraofensiva sobre les zones ocupades.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, després de la mala dada d'inflació publicada dimarts passat, l'S&P 500 ha baixat més del 6% per descomptar l'enduriment monetari més gran que ha anticipat el mercat. Cal destacar que l'índex va intentar recuperar ahir el suport perdut de 3.900 punts, però es va girar a la baixa.

Per tant, malgrat que pugui rebotar de manera puntual, el més probable és una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.636 punts, mínims anuals.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 2,23% (85,81 dòlars) i el cru Brent rebota un 2,27% (92,68 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,7% (0,9905 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 0,67% (1.682 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,54%. Finalment, el bitcoin puja un 1,24% (19.277 dòlars).

Noticias relacionadas

contador