ep sede de lg
LG - Archivo

Guanys moderats a les borses asiàtiques, liderats per la pujada de la signatura sud-coreana LG Electronics, que s'ha disparat gairebé un 30% en aquest mercat després del seu acord amb Magna International per treballar junts en l'electrificació del sector de l'Automòbil.

  • 29.100,38
  • -1,97%

Els inversors han passat per alt l'amenaça de Donald Trump de no signar el pla d'estímuls aprovat pel Congrés dels EUA i valorat en 900.000 milions de dòlars. L'encara president nord-americà ha qualificat de "ridícules" les ajudes a la desocupació que contempla el text, que ha estat negociat durant els últims mesos.

Wall Street va seguir l'estela marcada aquest setmana i va tancar aquest dimarts amb signe mixt (Dow Jones -0,67%; S&P 500 -0,21%; Nasdaq +0,51%), en una setmana de consolidació de nivells després dels màxims històrics de la setmana passada.

Cal recordar que, quan tan sols falten unes jornades perquè acabi 2020, l'S&P 500 ha pujat gairebé un 14%, el Dow Jones, a prop un 5% i el Nasdaq, un impressionant 42%. Tot i que el president electe, Joe Biden, ha assegurat que els dies més foscos de la pandèmia "estan per arribar".

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,1%, fins als 49,50 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,25% i es canvia a 1,2192 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.871 dòlars.

Finalment, cal assenyalar que la setmana borsària acabarà dijous, ja que aquest dia els mercats obren només mitja sessió a banda i banda de l'Atlàntic i divendres tanquen per Nadal.

Noticias relacionadas

contador