trumpxijin1
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra guanys superiors a l'1% a causa del missatge optimista que han enviat la Xina i els Estats Units sobre les seves negociacions comercials. L'alliberament provisional de Meng Wanzhou, la directora financera de Huawei que havia estat detinguda al Canadà a petició dels EUA, també és un clar catalitzador positiu per als índexs novaiorquesos.

Trump va afirmar a la nit de dimarts a través del seu perfil de Twitter que les negociacions entre Washington i Pequín segueixen endavant i va confirmar que no elevarà els aranzels imposats als productes xinesos fins que s'arribi a un acord comercial sòlid.

Durant una entrevista a 'Reuters', el president dels EUA va destacar que intervindrà en el cas del Departament de Justícia del seu país contra Meng Wanzhou si així ajuda a preservar la seguretat nacional o millorar les negociacions amb el gegant asiàtic.

Al front macro, l'IPC de novembre als EUA s'ha reduït fins al 2,2% en taxa interanual des del 2,5% de l'octubre, una xifra que iguala la previsió del consens.

Per la seva banda, la inflació subjacent, que exclou els aliments i l'energia, ha repuntat lleugerament fins al 2,2% des del 2,1%, tot i que la xifra també es troba en línia amb els pronòstics.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja amb força. El barril West Texas repunta un 2%, fins als 52,67 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,25%, fins als 1,1347 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,91%.

Noticias relacionadas

contador