eeuu usa american flag

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA va baixar fins al 2,2% el novembre, enfront del 2,5% de l'any passat. En comparació amb el mes anterior, la inflació nord-americana s'ha situat al 0%, per sota del 0,3% de l'octubre, segons les dades publicades aquest dimecres. Totes dues dades registrades coincideixen amb les previsions que havien fet els experts.

Segons ha explicat el Departament de Treball, la dada intermensual suposa la lectura més feble en vuit mesos. Es deu a la forta caiguda en el preu de la gasolina, que el novembre es va desplomar un 4,2% després de repuntar un 3% l'octubre, tot i que les pressions inflacionistes subjacents es van mantenir ferms enmig de l'augment dels lloguers i els costos de l'atenció mèdica.

Per la seva banda, el preu dels aliments va pujar un 0,2% després de caure un 0,1% l'octubre. Els costos d'atenció de la salut van augmentar un 0,4% el novembre després d'haver augmentat un 0,2% el mes anterior.

La desacceleració de l'IPC està donant un respir als treballadors nord-americans. El salari ajustat a la inflació per als treballadors, excepte els caps, va augmentar un 0,3% al mes i un 1% durant l'últim any, el major increment en un període de 12 mesos des de 2016.

Alguns analistes creuen que la inflació tornarà a augmentar el proper any, mentre que uns altres consideren que el creixement econòmic més lent dels EUA, encoratjat per les taxes d'interès més altes, mantindrà la inflació reprimida.

Noticias relacionadas

contador