trump china eeuu portada buena

Wall Street registra guanys del 0,5% mentre el mercat reacciona amb cert optimisme davant la nova volta a les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units que ha aparegut a l'horitzó.

  • 38.026,74
  • -

Al Dow Jones, el valor més alcista és Microsoft (+0,49%). Els inversors prestaran especial atenció a Apple, que va anunciar aquest dimecres els seus nous models d'iPhone.

El futur de les relacions comercials entre els EUA i la Xina ha donat un gir durant les últimes 24 hores, després de revelar-se les intencions de l'Administració Trump per tornar a la taula de negociació amb el gegant asiàtic.

I tot després de conèixer que els de Xi Jinping acudirien la setmana que ve a l'OMC (Organització Mundial del Comerç) per demanar permís a imposar sancions al país nord-americà.

DIA DE BANCS CENTRALS

En matèria de política monetària, aquest dijous ha tingut lloc la reunió del BCE (Banc Central Europeu). L'organisme presidit per Mario Draghi ha mantingut sense canvis els tipus d'interès i ha reduït el seu programa de compra d'actius fins a 15.000 milions d'euros, pas previ per a finalitzar-lo el desembre.

A més, el Banc Central de Turquia ha anunciat una pujada dels tipus d'interès de 625 punts bàsics, fins al 24%, gairebé el doble del que esperava el consens de mercat, que havia previst un increment de les taxes de 325 punts bàsics.

Segons el comunicat emès aquest dijous, la decisió s'ha adoptat per intentar posar remei a la crisi de divises i inflacionista. La lira turca rebota un 5% enfront del dòlar després d'aquest moviment. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,07% respecte al dòlar, fins als 1,1622.

Finalment, el Banc d'Anglaterra ha mantingut sense canvis els tipus d'interès, al 0,75%. La decisió ha estat unànime i compleix amb les previsions dels experts.

INFLACIÓ I PETROLI

A nivell econòmic, la dada més destacada de la jornada als EUA ha estat l'IPC d'agost, que s'ha situat al 2,7% en taxa interanual (per sota del 2,8% previst). Per la seva banda, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, ha baixat més del que s'esperava, fins al 2,2% en taxa interanual enfront del 2,4% anticipat.

"En general, la inflació sembla estar sota control a excepció del preu de l'habitatge", afirma Dean Baker, economista del Center for Economic and Policy Research (CEPR). Segons els experts de TD Securities, "és poc probable" que aquestes dades canviïn la política monetària de la Fed, que tornarà a pujar els interessos durant la reunió de finals de setembre.

"La Fed està pujant les taxes perquè tem que la caiguda de la taxa d'atur amenaci la inflació futura, no perquè li tingui por a les perspectives immediates. Les dades d'agost, per tant, no canvien materialment les perspectives per a la reunió de la Fed d'aquest mes", assenyalen des de Pantheon Macroeconomics.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau amb força després de conèixer que els inventaris mundials de cru van tocar màxims al passat mes d'agost. El barril de West Texas, referència als EUA, es deixa més d'un 1,3% fins als 69,44 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza en verd en quatre dels seus cinc principals índexs (IBEX 35 +0,13%, CAC 40 +0,18%, DAX 30 +0,43%, FTSE 100 -0,36% I PSI 20 +0,15%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX lluita per superar els 9.330 punts, nivells de resistència.

Per la seva banda, les borses asiàtiques han tancat en verd. L'índex Nikkei 225 ha tancat amb un guany del 0,94%, igual que el Kospi sud-coreà que ho ha fet amb una pujada del 0,14%. A la Xina continental, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb una pujada de l’1,46% tot i perdre una mica del seu impuls després de l'inici de la sessió.

Per la seva banda, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb guanys del 0,14% i el 0,38%, respectivament. A les borses del Pacífic, l’ASX 200 australià ha romàs en terreny negatiu i ha tancat cedint un 0,51%.

Noticias relacionadas

contador