un trader a wall street 20230317091006

L'S&P 500 està vivint un gran 2024. L'índex borsari més gran del món puja una mica més d'un 4% des del començament d'any, un rendiment que li ha permès trencar per primera vegada en la història els 5.000 punts i també marcar màxims històrics successivament a les últimes setmanes. És per això que els experts de Goldman Sachs han elevat la previsió per a l'índex i ara creuen que podria tancar el 2024 els 5.200 punts, 100 punts més que en la seva estimació anterior i un 4% per sobre dels nivells actuals.

David Kostin, estrateg en cap del banc novaiorquès, explica en un informe que "l'augment de les estimacions de beneficis" de les cotitzades és el principal "motor de la revisió". "Esperem que el fort creixement del PIB mundial i un dòlar lleugerament més feble donin suport als beneficis per acció, mentre que la baixada dels tipus i dels preus del petroli suposaran un lleuger llast", ha afegit Kostin.

En aquest sentit, el banc d'inversió nord-americà ha pronosticat que els valors tecnològics i de gran capitalització, especialment els '7 Magnífics', siguin els grans impulsors dels beneficis de l'índex el 2024. De fet, Kostin creu que el creixement de la intel·ligència artificial (IA) i la fortalesa del consum, així com les perspectives econòmiques i de baixades de tipus d'interès als Estats Units, impulsaran tant els ingressos com els marges d'aquestes companyies. Cal assenyalar que, les darreres setmanes el tecnològic Nasdaq també va aconseguir marcar nous màxims històrics.

En concret, els estrategs de la companyia van millorar les previsions de beneficis per acció per a l'any fins a un rang d'entre 241 i 256 dòlars el 2025, des dels 237 i 250 dòlars anteriors. La nova estimació se situa per sobre de la previsió mitjana dels estrategs de 235 dòlars.

Per a la resta de l'índex, Kostin creu que els marges operatius també haurien de millorar, però en un grau molt menor. Segons aquest expert, això es deuria al fet que els costos dels insums, com el creixement dels salaris, segueixen moderant-se, la qual cosa se suma a un "sòlid" creixement de les vendes i a una desinflació de preus encara "modesta". Així mateix, Goldman Sachs preveu que els múltiples de valoració per a l'S&P 500 i índexs comparables es mantinguin a prop dels nivells actuals, en 20 i 16 vegades els beneficis, respectivament.

L'objectiu de Goldman de 5.200 per a l'S&P 500 el 2024 és ara un dels més alts de Wall Street al costat del d'entre d'altres, Oppenheimer Asset Manager i Fundstrat Global Advisors. La mitjana del consens se situa just per sota dels 5.000 punts, als 4.950 punts.

Altres analistes com Savita Subramanian, de Bank of America, també s'han mostrat optimistes amb l'S&P 500 i creuen que l'objectiu a curt termini és “alcista”. "El nostre objectiu de 5.000 és probablement massa baix a curt termini", ha reconegut en una entrevista concedida a Bloomberg TV.

Per contra, Michael Wilson, director d'inversions de Morgan Stanley, se segueix mostrant força baixista per al 2024, ja que preveu que el selectiu tanqui l'any als 4.500 punts, un 10% per sota dels nivells actuals. Amb tot, Wilson espera que els guanys del mercat de renda variable dels Estats Units s'estenguin a altres sectors més enllà del tecnològic.

contador