trumpxi
37.959,00
  • -
  • -

Wall Street redueix els seus guanys després de l'eufòria inicial que ha suscitat entre els inversors la treva comercial forjada entre Donald Trump i Xi Jinping durant la cimera del G-20. El Dow Jones ha repuntat més de l'1,5% al'obertura del mercat, però ara avança un 0,8%. I el Nasdaq, que ha arribat a repuntar gairebé un 2%, puja un 1,2%.

El president nord-americà i el seu homòleg xinès van acordar aquest dissabte una treva comercial de 90 dies, després que la guerra aranzelària entre les dues majors economies del món hagi mantingut es mercats mundials sumits en la incertesa. I sobretot de cara a què les negociacions per forjar un acord més durador entre tots dos continuïn.

Un cop passats els 90 dies, si la Xina i els EUA no arriben a un acord, els aranzels nord-americans sobre productes xinesos s'elevaran fins al 25%, segons la Casa Blanca.

"En contrast amb la por, especialment a Àsia, que l'Administració Trump demanaria coses impossibles, el president dels EUA està demostrant que treballa per aconseguir un millor acord comercial amb la Xina", assevera Helen Qiao, de BoAML.

VALORACIÓ SOBRE L'ACORD

"D'aquesta treva seran els actius considerats de més risc (accions) els que surtin més beneficiats, ja que esperem que els inversors, que se n’han estat mantenint al marge pràcticament des de l'estiu, tornen a incrementar posicions", afirmen des de Link Securities.

"En uns pocs dies dos dels factors que més han llastat el comportament de les borses durant l'exercici, la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) anés massa lluny en el seu procés d'alces de tipus i la possible guerra comercial a gran escala entre els EUA i la Xina, semblen haver-se reconduït per bé, almenys a curt/mitjà termini, cosa que pot facilitar un cap d'any positiu per a les borses mundials", afegeixen aquests experts.

NIVELL NEUTRAL DELS TIPUS

Sobre la política monetària de la Fed, el governador del banc central, Randal Quarles, ha comentat que el nivell neutral dels tipus d'interès se situa actualment en la forquilla que oscil·la des del 2,5% fins al 3,5%. "Jay va dir amb prou precisió que ens estem acostant a aquest rang", ha explicat Quarles sobre els comentaris del president de la Fed, Jerome Powell, realitzats la setmana passada.

En ser preguntat sobre si Powell estava suggerint que les pujades de tipus estaven arribant al final, Quarles ha dit que "el lloc on acabarem aquest rang dependrà de les dades que rebem i de la nostra avaluació de l'acompliment de l'economia durant l'any que ve". En la seva opinió, la referència al nivell neutral dels tipus pot "ennuvolar" la comunicació de la Fed a causa de l'ampli rang establert.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

En matèria macroeconòmica, aquest dilluns s'ha publicat el PMI manufacturer del mes de novembre als EUA, que ha baixat lleugerament fins a 55,3 des de 55,4 però s'ha situat gairebé en línia amb les previsions (55,4). Per la seva banda, l'ISM manufacturer de novembre ha repuntat fins a 59,3 des de 57,7, molt per sobre del 57,5 ​​anticipat. Finalment, la despesa en construcció ha baixat un 0,1%, enfront de la pujada esperada del 0,3%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli es dispara després de l'esmentada treva comercial entre els EUA i la Xina. En el cas del barril West Texas, referència als EUA, avança un 3,3%, fins als 52,59 dòlars, a causa de la previsió que se n'augmenti la demanda.

A més, el dijous 6 es reuneix el càrtel de l'OPEP i, després de la cimera del G-20, s'ha filtrat que els països productors, junts amb Rússia, tornaran a retallar la producció en uns 1,3 milions de barrils diaris.

Noticias relacionadas

contador