ep economiabolsa- ibex 35mantienedebajolos 9000 enterosla media sesion conretroceso034
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

El sector bancari europeu ha arrencat la setmana registrant fortes pujades en borsa. Al selectiu espanyol destaquen les fortes alces de Bankinter i Bankia, que se situen com els dos valors més alcistes aquest dilluns, amb avanços que superen el 5% i el 4%, respectivament.

De la resta, Banc Sabadell puja a prop d'un 4%, després que els analistes de Citigroup hagin reiterat la seva recomanació de neutral sobre l'entitat i pujat el seu preu objectiu a l'euro per acció, des dels 0,80 euros. "A l'escenari baixista, el preu objectiu es reduiria a 0,73 euros. A l'escenari alcista pujaria a 1,17 euros", afirmen. Ara, l'entitat cotitza a la zona dels 1,06 euros.

A l'IBEX 35, per darrere se situen altres bancs com CaixaBank, que suma un 3%, i Santander i BBVA, més d'un 2%. Aquestes pujades coincideixen amb l'arrencada de la temporada de resultats, que comença a finals d'aquesta setmana amb Sabadell rendint comptes. Citigroup també s'ha pronunciat sobre CaixaBank, a la qual augmenta el preu objectiu fins als 2,35 euros, davant els 2,64 en els quals es mou aquest dilluns.

El sector bancari té prou pes en l'IBEX 35. Al marge de les "correccions puntuals que es puguin produir (fases de reacció)", l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, assenyala que "les sensacions no poden ser millors. Els bancs han trencat a l'alça i, per tant, es pot dir que tenim la suficient benzina per seguir escalant posicions de cara a la recta final de l'any".

Noticias relacionadas

contador