dl first republic bank private banking wealth management us usa united states of america logo 20230313
Sharecast graphic / Josh White

First Republic Bank torna a enfonsar-se aquest dijous (-30%). El banc nord-americà, un dels més contagiats per les fallides de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank, sembla que està explorant diferents opcions estratègiques, incloent-hi una possible venda.

Bloomberg ha informat aquest dimecres a última hora que el banc amb seu a San Francisco està buscant augmentar la seva liquiditat. Els seus títols s'han vist molt penalitzats per les liquidacions d'SBV i Signature Bank, i ha perdut més de dos terços del seu valor durant la darrera setmana. Cal destacar que el seu perfil de negoci s'assembla al d'SVB, centrat en les empreses tecnològiques i emergents, ja que presta serveis a clients semblants.

S&P Global Ratings i Fitch Ratings van rebaixar aquest dimecres la qualificació del deute de First Republic a la categoria de bo escombraries, a causa de la preocupació per la fugida de dipòsits a bancs més grans, considerats més segurs.

El banc, que està sospesant diverses maneres d'apuntalar la liquiditat, s'espera que atregui l'interès dels rivals més grans, van dir algunes de les persones consultades a Bloomberg.

Encara no s'ha pres cap decisió i el banc podria optar per continuar sent independent, van afegir.

Noticias relacionadas

contador