cbvirus bajista 32482211

Les borses estan desafiant la gravetat el 2020. I el seu ral·li pot estar arribant al seu final. Així ho afirma Steven Jon Kaplan, de l'bloc True Contrarien, que sustenta la seva advertència sobre diversos senyals que hi són per a tots aquells inversors que sàpiguen on mirar.

"Quan em vaig adonar que la majoria d'inversors estan marcant rècords d'entrades de diners a la borsa, i al mateix temps els insiders han estat venent més que mai el novembre d'aquest any...", apunta.

L'estampida d'insiders a la qual es refereix quan parla de "vendes massives" es veu amb claredat en J3 Information Services Group, un lloc web que recopila els moviments de compravenda d'accions d'aquests consellers i accionistes significatius de companyies els quals es coneix popularment com insiders.

Això vol dir que "els inversors que posseeixen la millor informació estan anticipant una gran caiguda i s'estan preparant per a ella reduint els seus riscos", argumenta Kaplan. "Molts títols es desplomaran un 30 o un 40%", anticipa.

Kaplan assegura que ens trobem en un mercat baixista i suggereix que els inversors mirin els 'pullbacks' de Wall Street entre el 2000 i 2003 per tenir una idea del que està a punt d'arribar. Per estar preparats, l'home darrere de True Contrarien recomana retallar posicions en borsa, especialment en les grans tecnològiques, i portar els seus diners a actius refugi com el fons TLT iShares Tresor.

COMPTE AMB EL VIX I EL DÒLAR

Quatre o cinc mesos és el temps que durarà 'escombrar' els inversors que van comprar a preus massa alts i recompensar els insiders que van sortir a temps, just abans que comenci un rebot.

"També tenim l'índex que replica el dòlar nord-americà i el VIX (que mesura la volatilitat a les borses) formant importants sòls i preparant-se per pujar", afegeix Kaplan. "Normalment, quan aquests es disparen, gairebé tota la resta (incloent-hi la renda variable) tendeix a caure", conclou.

Noticias relacionadas

contador