ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

BP creu que és el principi de la fi per al petroli. La britànica ha publicat unes perspectives molt pessimistes aquest dilluns, coincidint amb l'inici de la seva Setmana de l'Inversor, en les quals deixa caure que la demanda mundial d'esquist no tornarà mai als nivells previs a la pandèmia.

Dels tres escenaris contemplats per BP al seu informe 'Perspectives energètiques', només un d'ells contempla que la demanda es recuperi més o menys de la pandèmia.

Els altres dos anticipen un món en què la demanda de petroli no tornarà a ser la mateixa, tot i que fa precisament un any augurava el creixement d'aquesta demanda durant la dècada 2020. La crisi ho ha canviat tot. Si es fan realitat les seves perspectives, tant la inversió com el finançament de projectes en el sector canviarien per sempre.

BP pretén amb aquest informe deixar clara la incertesa que afronta aquesta matèria primera de cara a les dècades que vindran. De moment, la britànica espera que comencin a fer-se polítiques per reduir les emissions de CO₂ i acabin de rematar aquest combustible fòssil.

Noticias relacionadas

contador