ence energia logo
Ence Energía
3,22€
  • 0,00€
  • 0,12%

Ence és una de les companyies de l'IBEX 35 la cotització de la qual s'està veient afectada per l'acord que aquest dimarts van anunciar PSOE i Unides Podem. Davant d'aquest pacte, els inversors temen que la fàbrica que l'empresa té a Pontevedra pugui perillar. Les seves accions es deixen durant la sessió d'aquest dimecres a prop d'un 5%.

Durant la jornada anterior, la companyia paperera va tancar com un dels pitjors valors del selectiu espanyol. Una caiguda que continua un dia després i que durant els últims dotze mesos acumuli una pèrdua superior al 32%. Ara, cotitza a la zona dels 3,8 euros.

És cert que la posició del PSOE en relació a la fàbrica ubicada a Pontevedra s'ha inclinat cap a declarar nul·la la pròrroga sobre la concessió de 60 anys que va atorgar l'anterior govern de PP. Ara, amb la seva unió a Unides Podem, sembla més probable que mai que acabi emportant-se per davant.

Però aquest signe negatiu en les seves accions no és d'ara. Els títols d'Ence estan comportant d'aquesta manera des que el març passat l'Advocacia de l'Estat deixés d'estar a favor d'aquesta pròrroga. Per la seva banda, des d'Ence continuen defensant que aquesta concessió és completament legal i que portarà a terme les actuacions necessàries defensant aquesta planta i els seus treballadors.

Recentment, l'agència de ràting Moody's va rebaixar la qualificació de la companyia. Va mantenir la nota de 'Ba2' però ha canviat la seva perspectiva d'estable a negativa per la caiguda del preu de la cel·lulosa. A finals d'octubre, Ence va retre comptes al mercat presentant un benefici de 27,8 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa una caiguda del 69,6% dels seus guanys respecte al mateix període del l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador