enagas285
13,78€
  • 0,06€
  • 0,44%

Enagás ha aprovat la creació d'una nova filial, EnaGasRenovable, per impulsar projectes de gasos renovables, segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha confiat, d'altra banda, en què la regulació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sigui "coherent" i permeti al sector energètic seguir apostant per la transició energètica i la descarbonització.

Amb la creació de la nova filial, la companyia aposta per les energies renovables no elèctriques (biometà i hidrogen verd) com a noves solucions energètiques que permetin avançar cap a un model energètic més sostenible.

Aquesta filial integrarà també els projectes, actualment en desenvolupament, de gasos renovables com Power to Green Hydrogen Mallorca, Power-to-Gas i altres acords amb els principals gestors de residus per promoure el biometà i l'economia circular.

Els gasos renovables dotaran el futur sistema energètic de la necessària flexibilitat i ajudaran a garantir la seguretat de subministrament i la descarbonització, en línia amb el compliment dels objectius climàtics anunciats pel govern i amb l'estratègia europea per liderar el camí cap a la neutralitat climàtica el 2050.

Les infraestructures gasistes existents estan "tècnicament preparades" per transportar i emmagatzemar gasos renovables, segons ha assenyalat el gestor gasista.

PROCÉS REGULADOR

Així mateix, la companyia ha realitzat les al·legacions pertinents a la regulació de la CNMC, que inclouen mesures tècniques "raonables i constructives" alineades amb el paper que el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) atorga al gas natural i als gasos renovables en el procés de transició energètica.

Enagás ha mostrat la seva confiança que la regulació sigui "coherent" i permeti al sector energètic seguir apostant per la transició energètica i la descarbonització. Els esborranys de les circulars de la CNMC relatives al sector gasista estan en procés de tramitació.

Noticias relacionadas

contador