Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Pel tancament alcista de Wall Street i amb l'atenció centrada en la decisió de la Reserva Federal dels EUA (Fed), els mercats asiàtics han acabat dimecres a l'alça. A més, la reunió entre el president Xi Jinping i el seu homòleg rus, Vladimir Putin, també s'emporta les mirades del mercat.

Així, les accions asiàtiques van protagonitzar un repunt cautelós. El Nikkei 225 del Japó ha liderat els guanys avançant un 1,93%, mentre que el Topix ha guanyat un 1,74%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,76%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha avançat un 0,31%. A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 1,2%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ho ha fet un 0,87%.

Les mirades estan fixades aquest dimecres sobre la Fed. El banc central nord-americà està esperant una de les decisions més importants dels últims anys: si continuar amb la seva agressiva campanya de pujada de tipus per frenar la ratxa inflacionària o prendre's un respir davant les tensions del sistema bancari.

A més, al pla macroeconòmic, aquesta setmana es coneixeran les dades d'inflació del Japó, que es publicaran divendres. El mercat espera que tinguin en compte la postura del Banc del Japó sobre la política monetària.

Al terreny polític, Xi Jinping visita aquesta setmana Rússia. Els analistes creuen que Xi Jinping aprofitarà els seus avantatges econòmics per obtenir beneficis del president Vladimir Putin.

Entre les divises, el ien s'ha afeblit un 0,04%, fins als 132,59 per dòlar.

Noticias relacionadas

contador