dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Els mercats d'Àsia han tancat la sessió d'aquest dimecres amb guanys després de les pujades que es van veure ahir a Wall Street després que l'IPC dels Estats Units d'octubre es moderés més del previst.

Avui s'han conegut a Àsia dades macroeconòmiques de producció industrial i vendes al detall a la Xina, així com la contracció del Producte Interior Brut (PIB) del Japó.

El PIB japonès del tercer trimestre ha baixat per primer cop en tres trimestres: -0,5% intertrimestral. En taxa anualitzada, el descens ha estat del 2,1%, molt pitjor del que s'esperava (-0,6%). La caiguda es deu a l'estancament del consum.

Per part seva, la Xina ha publicat la producció industrial d'octubre, que ha pujat un 4,6% interanual. El sector que ha pujat més ha estat el manufacturer, seguit de mineria. Les vendes a detall xineses pugen un 7,6% l'octubre i superen previsions (+7,0%), encara que aquest increment en part es deu a la baixa base comparativa.

Al mercat, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 3,77%, fins al nivell més alt en més d'una setmana. El CSI 300 de la Xina continental ha avançat el 0,7%. Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat amb un avanç del 2,52% i el Topix ha pujat un 1,19%, tancant al nivell més alt en gairebé dos mesos. A Corea del Sud, el Kospi ha guanyat un 2,2% i el Kosdaq un 1,91%.

Mentrestant, a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb pujades de l'1,42% a un màxim de vuit setmanes.

Entre les divises, la majoria de les monedes asiàtiques han registrat guanys a la jornada de dimecres. La debilitat del dòlar nord-americà després de la dada d'inflació i la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) no pugi tipus al desembre, ha portat el iuan xinès a cotitzar a màxims de tres mesos, als 7,2356 per dòlar. L'encreuament amb el ien japonès puja lleugerament, fins a 150,54 per dòlar.

D'altra banda, a l'agenda del dia, s'espera que el president dels EUA, Joe Biden, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, es vegin per primer cop en aproximadament un any en reunir-se a San Francisco.

Noticias relacionadas

contador