• Per la seva banda, al Japó, el Nikkei tanca aquest dilluns amb pujades del 0,7%
trump china eeuu portada buena

Els mercats a Àsia han estat dominats per les caigudes. Unes pèrdues que estan en línia amb l'onada de vendes que es va viure al final de la setmana passada. El principal culpable és la tensa relació comercial que hi ha entre els Estats Units i la Xina. Uns moviments i amenaces entre els dos gegants que colpegen a través de la incertesa el mercat.

L'última alerta va ser la llançada per la Xina el passat divendres. El país que presideix Xi Jinping va prometre aranzels per valor de 3.000 milions de dòlars com a resposta a la decisió dels Estats Units, comunicada aquest dijous, d'imposar aranzels al gegant asiàtic per valor de 60.000 milions de dòlars.

I mentre les seves borses es ressenten d'aquesta tensió. Aquest dilluns Xangai perd un 1,17% i, a Hong Kong, el Hang Seng cau un 0,25%. Però les caigudes podrien prologar-se. En la seva amenaça, el Govern xinès inclou una llista de 128 productes nord-americans que podrien ser objecte d'aranzels si les dues parts no arriben a un acord sobre temes comercials.

A Austràlia, l'índex de referència ASX 200 ha retrocedit un 0,57%. El sector financer fortament ponderat ha perdut un 0,93%. Les principals accions bancàries al país van caure: ANZ ha registrat unes pèrdues de 0,94%, Commonwealth Bank s’ha deixat un 1,04% i National Australia Bank ha baixat un 1,02%.

Per la seva banda, al Japó, el Nikkei 225 ha recuperat les pèrdues amb què arrencava la sessió i ha tancat amb una pujada del 0,72%. A l'altre costat de l'Estret de Corea, el Kospi també ha invertit les pèrdues inicials per escalar un 0,74%, contrarestant la tendència general baixista en tota la regió.

Noticias relacionadas

contador