• Els mercats xinesos, que majoritàriament havien cotitzat a l'alça al matí, van caure a territori negatiu al final de la sessió
cbasia short1

Els mercats a Àsia arrenquen la setmana en verd. El Kospi sud-coreà lidera aquestes pujades, amb un repunt del 0,9%. D'altra banda, la Xina n’és l'excepció. La Borsa de Xangai ha perdut aquest dilluns un 0,9% i l'índex Hang Seng perd un 0,5%.

Els mercats xinesos, que majoritàriament havien cotitzat a l'alça al matí, van caure a territori negatiu al final de la sessió. Segons apunta CNBC, aquest fet té relació amb un article publicat per un funcionari de la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma de la Xina en què alerta de possibles esdeveniments de gran impacte com un possible cigne negre (impossible de predir) o un rinoceront gris (el que tothom veu, però al qual ningú s'atreveix a acostar-se) aquest any.

El compost de Xangai va perdre un 0,9% i el compost de Shenzhen va caure un 1,5%. El Hang Seng Index de Hong Kong també va registrar caigudes del 0,5%. Per la seva banda, a Corea del Sud, el Kospi va viure una jornada d'importants pujades. L'índex sud-coreà ha repuntat un 0,91% i se situa als 2.598 punts. Les tecnològiques van tornar a propulsar el mercat. Samsung ha repuntat un 0,63%, mentre que SK Hynix va tancar la jornada amb pujades del 0,26%. Al Japó, el Nikkei ha tancat pràcticament pla, malgrat el repunt d'un 0,5% de Toyota. El principal índex australià, l’ASX 200, es va revalorar aquest dilluns un 0,6%, amb els principals sectors en verd.

Noticias relacionadas

contador