japon asia calle

Els mercats asiàtics han acabat aquest dimecres la jornada amb guanys, en espera de la decisió que prengui la Reserva Federal dels EUA (Fed). A més, s'han conegut dades de l'enquesta Tankan del Banc del Japó: l'estat d'ànim dels fabricants japonesos va caure al darrer trimestre, però la confiança del sector de serveis va millorar.

Així, el Nikkei 225 ha guanyat un 0,72%, mentre que el Topix ha pujat un 0,6%. Les borses tecnològiques han estat les que han guanyat més a Àsia, amb el Kospi, el Hang Seng i l'índex ponderat de Taiwan pujant entre un 1% i un 1,4%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha estat un 0,67% superior.

Les accions tecnològiques asiàtiques s'han vist impulsades per un informe que el govern xinès planeja un paquet d'estímul de 143.000 milions de dòlars per ajudar les empreses locals de fabricació de xips a superar les restriccions nord-americanes.

També a la Xina, Morgan Stanley ha elevat les seves perspectives per al 2023 i ha augmentat el pronòstic de creixement del PIB al 5,4%.

Al Japó, l'enquesta Tankan ha mostrat que l'estat d'ànim dels fabricants japonesos es va agrir a l'últim trimestre del 2022 al nivell més baix en gairebé dos anys. Les perspectives de la tercera economia més gran del món es veuen entelades per les pressions dels costos i la perspectiva d'una desacceleració de la demanda mundial.

Tot i això, la confiança del sector de serveis va millorar durant tres trimestres consecutius, a mesura que s'esvaeix l'impacte en el consum de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador