dl chinese yuan renminbi peoples bank of china beijing peoples republic of china prc currency cash pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

La Xina ha publicat aquest divendres l'IPC del novembre, que va pujar fins a l'1,6% en base anualitzada, i es va moderar des del 2,1% previ, mentre que va registrar una caiguda fins al -0,2% en termes mensuals. L'índex de preus de producció (IPP) del mateix mes va mostrar un descens anual de l'1,3%.

"La inflació xinesa va caure fins a l'1,6%, la més baixa des del març, en línia amb les expectatives; els preus de fàbrica van baixar un 1,3%. Els preus dels materials de producció es van contreure en continuar disminuint el cost de les extraccions i el cost de transformació. La forta desacceleració del cost de les matèries primeres també va contribuir a refredar l'IPP xinès", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquesta ha estat la dada més rellevant d'una jornada que s'ha saldat amb predomini de números verds a Àsia. Això, després que Wall Street per fi reaccionés a la sessió passada i finalitzés en positiu després de cinc dies consecutius de descensos.

L'índex Hang Seng de Hong Kong avança més d'un 2%, mentre que el Hang Seng Tech Index puja un 1,77%. El Shenzhen Component de la Xina continental suma un 0,35% i el Shanghai Composite, un 0,4%.

El Nikkei 225 japonès es revalora per sobre de l'1%, igual que el Topix. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 registra alces del 0,5%.

A Corea del Sud, el Kospi guanya un 0,46%, mentre que el Kosdaq afegeix un 0,8%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó puja un 1,19%.

Noticias relacionadas

contador