• Els proveïdors d'Apple a la regió van rebre un cop borsari
0cbasia921j2

Els mercats a Àsia van retrocedir des de màxims històrics aquest dimarts després d'una onada de vendes en les accions d'Apple, que va perdre un 2% durant l'última sessió. El gegant tecnològic va retrocedir en línia amb la caiguda del 0,6% que va patir Wall Street.

Els proveïdors d'Apple a la regió van rebre un cop borsari després de la caiguda de la companyia nord-americana, que es va produir després de l'informe de Nikkei sobre una reducció en la producció d'iPhone X. Al Japó, Japan Display va tancar amb una baixa del 0,83%. Hong Kong's AAC Technologies i Sunny Optical van perdre un 2,21% i 1,59%, respectivament.

L'índex Nikkei 225 de referència de Tòquio va caure un 1,43%, per tancar als 23.291 punts. Les companyies automobilístiques van arrencar la sessió amb pujades, tot i que van acabar la jornada en vermell. Toyota va tancar amb un descompte del 0,18% i Honda va baixar un 0,56% al final del dia. Les companyies tecnològiques han acabat la sessió amb important caigudes, amb el pes pesat SoftBank Group retrocedint un 1,48% i Sony perdent un 1,93%.

A Seül, el Kospi va perdre un 1,17% per tancar als 2.567 punts després de pujar gairebé un 1% i arribar a un rècord durant la sessió de dilluns. Les accions tecnològiques es van negociar a la baixa, llastrant l'índex. Samsung Electronics va caure un 2,77% i el SK Hynix va retrocedir un 2,92%.

A Austràlia, l’ASX 200 també es va unir a les caigudes amb una pèrdua del 0,87%, principalment, per la debilitat en tots els seus sectors. El sector financer, fortament ponderat, va tancar amb una baixada del 0,58 per cent i les principals accions mineres van tancar en vermell, amb BHP caient un 1,27%.

Els mercats a la Xina també van cotitzar a la baixa. L'índex Hang Seng de Hong Kong va caure un 1,05%. Al continent, el compost de Xangai va patir caigudes del 0,99 per cent i se situa als 3.488 punts, i el compost de Shenzhen va caure un 0,53%.

Noticias relacionadas

contador