• Les majors entrades s'han registrat en hedge funds amb un retorn de més del 5%
  • 2016 està sent un any difícil per als gestors, analitzen a la consultora Preqin
billions-gets-season-2-renewal-on-showtime

"L'any 2016 està sent un any difícil per a la indústria dels hedge funds", asseguren a la consultora Preqin. Així i tot, les estadístiques recopilades per aquesta entitat mostren un fort creixement que porta als fons de cobertura a marcar un nou rècord amb un patrimoni de 3,24 bilions de dòlars sota gestió -uns 3,04 bilions d'euros-.

El 52% dels fons amb més d'un 5% de retorn en el primer semestre ha registrat captació neta positiva durant el tercer trimestre

"La preocupació dels inversors en relació amb les diferents classes d'actius i les comissions que cobren aquests fons han fet retenir el capital, la qual cosa ha estat un desafiament pels hedge funds. Així i tot, gairebé totes les estratègies han obtingut rendiments nets positius per als inversors", explica Amy Bensted, responsable per a la indústria de hedge funds de Preqin.

Malgrat aquestes dificultats, el sector protagonitza un gran any a nivell d'actius. Les entrades netes de capital aconsegueixen els 67.000 milions de dòlars durant els nou primers mesos de l'any, segons les estimacions de Preqin, la qual cosa ha permès un increment del volum d'actius fins als 3,24 bilions, tot un rècord mentre estrenen sèrie en televisió ('Billions', de Showtime), i es freguen les mans amb la victòria de Donald Trump.

En aquest cas, la rendibilitat ha atret capital. El 52% dels fons amb més d'un 5% de tornada en el primer semestre ha registrat captació neta positiva durant el tercer trimestre, mentre que en el 34% d'aquest grup hi ha hagut sortides de diners. Per contra, el 31% dels 'hedge funds' amb pèrdues de més de cinc punts percentuals entre gener i juny registra entrades netes, mentre que el 51% sofreix reemborsaments.

contador