ep candidatola presidenciaargentina alberto fernandez
Claudio Santisteban/ZUMA Wire/dp / DPA

El candidat de l'oposició i favorit de cara a les pròximes eleccions de la tardor a Argentina, Alberto Fernández, ha afirmat que el país hauria de renegociar les condicions de pagament d'un préstec del Fons Monetari Internacional (FMI). Això ha provocat que els CDS d'Argentina pugin i els bons caiguin.

El rival de Mauricio Macri, l'actual president argentí, ha assegurat en una entrevista al diari Clarín que tractaria de renegociar els termes de pagament d'aquest préstec. I no és la primera vegada que tracta aquest tema. En altres ocasions, Fernández ha dit que considera que les obligacions de l'Argentina estan molt més enllà de les seves pròpies possibilitats. El govern d'Argentina va signar un acord amb l'FMI a mitjans de 2018 per 57.000 milions de dòlars.

El cost per assegurar el deute argentí a cinc anys va pujar més de 500 punts bàsics des del tancament de divendres, amb 5,2 milions de dòlars exigits per avançat per assegurar 10 milions de dòlars de deute, enfront dels 4,7 milions de dòlars de fins a la setmana passada, segons IHS Markit. Aquests càlculs suposen una probabilitat d'un 77% d'un incompliment de deute sobirà dins dels propers cinc anys, assenyalen a Reuters.

"Els CDS incorporen un 80% de probabilitat d'incompliment, però serà d'un 100% sense l'FMI", apunten des de Bulltick LLC. Afegeixen que Fernández "necessita mantenir el suport de l'FMI, perquè si no, tindrem una reestructuració desordenada i lletja". Per la seva banda, els analistes de Citi assenyalen que "si bé, Fernández va oferir una mica de claredat sobre els seus punts de vista, no va llançar cap llum sobre els futurs membres del gabinet, cosa necessària per comprendre més concretament les seves polítiques econòmiques".

Dilluns va ser festiu a Argentina. Tot i això, els bons es van negociar en altres llocs, encara que a petits volums.

Noticias relacionadas

contador