dax bolsa
Alberto Sánchez

El DAX, com la família, creix. Recentment, STOXX ha anunciat la nova composició de les borses alemanyes, des de l'MDAX fins a l'SDAX passant pel TecDAX i, com no, el DAX que, a partir del 20 de setembre, passarà a tenir 40 valors en comptes de 30. I això és tot el que cal saber sobre els '10 elegits', segons l'últim informe de Bank of America.

DAX

  • 18.192,78
  • 1,54%

En primer lloc, hem de conèixer que els components de l'MDAX es reduiran des dels 60 fins als 50 integrants per compensar els canvis del DAX. A més, la propera reunió per discutir la composició dels selectius germans està programada per al proper 3 de desembre.

Els 10 nous membres del DAX, potser l'índex borsari més robust de tot Europa, són els següents: Airbus, Zalando, HelloFresh, Porsche Holding, Symrise, Brenntag, Siemens Healthineers, Sartorius, QIAGEN, i Puma. Excepte la primera, tots són valors més 'petits' (per valor ajustat de mercat) que els actuals 30 components del selectiu.

"Aquests canvis (no només a nivell de components, sinó també de normativa per flexibilitzar els mecanismes que regeixen el DAX) poden atreure encara més l'atenció de l'inversor internacional", reconeixen els experts de BofA. Canvis com l'entrada de Zalando, Puma o Porsche "impulsaran el perfil de creixement del selectiu", asseguren.

"Avui en dia, el DAX és conegut per la seva exposició internacional i valors cíclics, amb una forta sensibilitat al comerç global", asseveren a continuació. "Després d'aquests canvis, l'índex manté el pes de sectors com el químic (17%), industrial (17%), tecnològic (13%) i actuacions (10%) i, per tant, aquesta exposició al creixement mundial", afegeixen .

L'índex alemany segueix devent més del 80% de la facturació dels seus integrants al seu acompliment fora de les fronteres alemanyes, "al contrari que la majoria de grans índexs de l'eurozona".

L'MDAX SÍ EN SURT PITJOR PARAT

Si bé l'impacte d'aquests canvis serà relativament baix en el DAX, "l'MDAX es veurà molt més afectat". De fet, les 10 companyies que es 'muden' d'un selectiu a l'altre representaven fins ara el 45% de l'índex i, per exemple, el sector salut cedirà un 9% del seu protagonisme per culpa de la marxa de Siemens, Sartorius i Qiagen.

"L'admissió al DAX portarà visibilitat, prestigi i entrades de diners 'als 10 elegits'", apunten els experts de BofA. Per exemple, s'estima que Airbus es beneficiarà de fins a 1.000 milions d'euros d'entrades (o inflows) gràcies a això, pels 200 milions d'altres empreses com Zalando, Siemens i Porsche. "D'altra banda, els altres 30 components del DAX veuran sortides de diners el dia que el selectiu es reajusti", conclouen.

Noticias relacionadas

contador