• La seva cartera recomanada està formada per cinc diferents sectors: consum, bancs, construcció, concessionàries i companyies de serveis públics
ep consejera delegada bankinter mari dolores dancausa

Bankinter forma el seu quintet ideal de valors de l'IBEX 35. Els seus analistes trien els seus cinc cotitzades favorites de cinc diferents sectors: consum, bancs, construcció, concessionàries i companyies de serveis públics. Aquest grup de companyies forma part d'un selectiu espanyol que té un potencial de l’11% durant el segon semestre, segons els analistes, i que arribarà als 11.875 punts.

Si es compleixen els seus pronòstics, l'IBEX tancaria l'any amb una pujada acumulada del 27%. Segons recull l'Informe d'Estratègia d'Inversió que va presentar aquest dimarts el Departament d'Anàlisi de Bankinter, la seva selecció de valors es fonamenta en "invertir en companyies de valor i dividend elevat". I està formada per cinc valors de l'índex espanyol:

1. Inditex. Els analistes de Bankinter valoren com "positius" els resultats del primer trimestre de la tèxtil. Des de l'entitat destaquen la qualitat del balanç de la companyia d'Amancio Ortega. "En aquest trimestre Inditex ha tornat a presentar un increment de caixa neta positiva fins a més de 4.000 milions d'euros, un 3,4% més que a l'anterior exercici", puntualitzen.

Un altre dels aspectes que destaquen al seu informe sobre Inditex és l'elevat potencial dels seus mercats, tot i que encara té quotes pendents: "Tant a la Xina com als Estats Units la seva presència és encara reduïda. Sobre el total de botigues, la presència als dos països està per sota del 10%, cosa que li possibilita un considerable creixement addicional". La companyia puja un 7,4% en borsa aquest 2017 i aquest dimarts va tancar als 34,83 ​​euros per acció.

No obstant això, al seu informe indiquen que "les vendes en línia han de créixer significativament". Segons Bankinter, la principal debilitat d'Inditex és que "la millora de marges s'ha produït en gran mesura per un efecte positiu dels tipus de canvi, que no es pot considerar com un efecte recurrent".

2. BBVA. Des de Bankinter inclouen BBVA en la seva cartera model en substitució de Caixabank. Els analistes valoren de forma positiva "l'evolució dels resultats operatius (marge d'explotació), la millora en els índexs de qualitat creditícia (morositat i cobertura) i de rendibilitat (ROTE)". L'entitat que dirigeix ​​Francisco González acumula una pujada del 15% el 2017 i cotitza a 7,37 euros per acció.

A més, des de Bankinter recomanen aquest banc perquè "els indicadors de risc i l'estratègia de cobertura de l'entitat als països emergents justifiquen un menor cost del risc i una valoració superior de l'entitat", apunten al seu informe.

3. Ferrovial. El principal motiu pel qual l'entitat recomana aquesta constructora resideix en els seus rendibles operacions a l'estranger. "Les infraestructures clau de la companyia (autopista 407ETR al Canadà i aeroport de Heathrow) continuen mostrant una evolució positiva en trànsit i generació de dividends", indiquen a Bankinter.

La companyia que presideix Rafael del Pino Calvo-Sotelo es dispara un 16,8% aquest any i les seves accions cotitzen a 19,85 euros. Els seus autopistes nord-americans NTE i LBJ són altres actius destacats en la seva recomanació. Segons assenyala Bankinter, aquestes infraestructures presenten un elevat potencial de creixement durant els propers anys per la seva capacitat de capturar trànsit en àrees densament poblades i en fase d'expansió. Finalment, la compra de la companyia australiana de serveis Broadspectrum a l'any passat "redueix la seva dependència del mercat britànic", afirmen.

4. Abertis. La concessionària és una de les companyies més vigilades del selectiu espanyol després de l'OPA de la italiana Atlantia. "Després de conèixer l'oferta oficial seguim mantenint la nostra recomanació de no acudir a l'OPA i mantenir les accions d'Abertis", indiquen des de Bankinter. Actualment l'acció cotitza a 16,25 euros, a prop dels 16,50 euros oferts per Atlantia, i les accions pugen un 22,2% el 2017.

"Ens segueix semblant que el preu ofert no recull una prima suficient. La nostra valoració d'Abertis és de 16,03 euros per acció, però considerem un preu just per dur a terme l'OPA al voltant de 18 euros", asseguren. Per això, els analistes reiteren mantenir les accions de la concessionària "a causa de l'elevada probabilitat que es millori el preu de compra".

5. Iberdrola. Els analistes de Bankinter recomanen l'energètica. Entre els seus arguments figura "el sòlid model de negoci", al voltant del 80% de l'EBITDA del grup prové de negocis regulats. A més, destaquen "la creixent remuneració a l'accionista", ja que al Pla Estratègic de la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán es preveu un creixement del dividend per acció d'entre el 4,5% i el 6,6% durant el període de 2016-20.

També destaquen que la companyia té una important solidesa financera, gràcies "al flux generat per les operacions que cobreix les inversions del grup i la remuneració a l'accionista". Després del tancament de dimarts passat, la companyia cotitza a 7,03 euros per acció i es dispara aquest any un 12,7%.

Noticias relacionadas

contador