bancos3

Els experts de Bankinter creuen que el rebot que s'està vivint durant els últims temps al sector bancari europeu, i concretament les alces que es van registrar durant la passada jornada, es deu a factors tècnics i que no han canviat els fonamentals del sector.

"El reduït pes del sectorial bancari a les carteres dels inversors i la proximitat de la 'quàdruple hora bruixa' -avui divendres, a partir de les 12:30 hores- propicien el tancament de posicions curtes per part d'inversors institucionals en un entorn marcat per la rotació sectorial - des de sectors denominats com creixement/qualitat cap a sectors qualificats com a valor/tradicionals", expliquen aquests analistes.

Des del seu punt de vista, la expectatives de tipus d'interès baixos durant molt de temps dificulten la capacitat del sector per assolir les exigències reguladores (fase final de Basilea III i Basilea IV) i generen dubtes sobre la sostenibilitat de la rendibilitat per dividend del sector, actualment compresa entre el 5,0% i el 8,0%.

"Pensem també que les mesures de política monetària del BCE (tiering i TLTRO III, principalment) mitiguen els impactes dels tipus negatius. No obstant això, els tipus actuals dificulten en gran manera la generació d'ingressos en el negoci típic, així com en la cartera de bons", recalquen des de l'entitat.

Amb tot, l'estratègia d'inversió en bancs de Bankinter no ha canviat. "Mantenim la nostra opinió positiva sobre la banca als EUA i evitem prendre posicions en bancs europeus, excepte en entitats concretes en moments puntals. Recordem també que les nostres carteres model europees no tenen exposició al sector".

Noticias relacionadas

contador