bancos definitivo

Només se salva Banc Santander. JP Morgan passa la tisora per la banca espanyola al seu últim informe. Els d'Ana Botín són els únics que mantenen el consell de 'sobreponderar'. A Bankinter, que no s'hi juga res en el cas IRPH, eleva d''infraponderar' a 'neutral'. Per la resta, passa la tisora. A CaixaBank el rebaixa de 'sobreponderar' a 'neutral' i, a Bankia, de 'neutral' a 'infraponderar'.

La rebaixa no es queda aquí. El banc d'inversions nord-americà també retalla un 5% de mitjana les seves previsions de la banca espanyola.

"El dictamen del TJUE no és vinculant i és una cosa vague, però creiem que obre la porta al plet contra els bancs espanyols", sosté JP Morgan. Un 83% dels casos amb hipoteques referenciades a l'IRPH han resultat en victòria, segons Asufin. Pinta malament per a la banca.

Més enllà del TJUE, els problemes dels bancs no acaben: un entorn de tipus baixos (encara que no tant com es temia, després de la decisió del BCE anunciada aquest dijous), les grans provisions que han de dur a terme per fer front a les potencials demandes judicials...

No és només JP Morgan. Citi també prepara la banca per al pitjor escenari possible. L'entitat nord-americana va alertar al seu últim informe que la decisió de l'alt tribunal sol ser la mateixa que la del TJUE.

Citi recorda que, en complir-se el pitjor dels escenaris per als bancs, s'hi juguen fins als 17.000 milions d'euros. Això, i la reputació. El cas és que fins al primer trimestre del 2020 no se sabrà res. Només queda esperar.

Noticias relacionadas

contador