wall-street-ouvre-en-tres-leger-repli
37.775,38
  • -
  • -

El ral·li que la borsa nord-americana està protagonitzant aquesta setmana sembla que continua. Abans de l'obertura del mercat aquest dijous, Wall Street cotitza en positiu, pel fet que el mercat manté l'esperança que la Reserva Federal (Fed) retalli els tipus d'interès. Això, malgrat que el president nord-americà, Donald Trump, ha tornat a atiar el conflicte amb la Xina i Mèxic.

Després de tancar la sessió prèvia a l'alça, la jornada d'aquest dijous sembla continuar amb la ratxa. Els futurs del Dow Jones i l'S&P 500 avancen més d'un 0,3%, mentre que els del Nasdaq sumen per sobre del 0,4%. Els comentaris del president de la Fed, Jerome Powell, van augmentar les expectatives que el banc central s'està acostant més a la reducció dels tipus d'interès, la qual cosa provocarà una alça en les accions nord-americanes, assenyala la CNBC.

No obstant això, les tensions comercials segueixen marcant l'agenda. L'últim avís de Trump ha estat que està disposat a incrementar en 300.000 milions de dòlars els aranzels sobre la Xina si fos necessari. Pel que fa a Mèxic, Trump creu que "s'ha avançat" en les converses amb els representants del govern mexicà, però ha advertit que "no és suficient".

L'FMI ​​ha descrit recentment l'economia nord-americana com robusta

Els inversors estan avui atents també al Banc Central Europeu (BCE), que anunciarà la seva última decisió de política monetària. El seu president, Mario Draghi, ha anunciat que ajorna la pujada de tipus almenys fins a mitjans de 2020.

Al pla macroeconòmic, l'atenció estarà més en el Fons Monetari Internacional (FMI), que publicarà aquest dijous el seu informe anual sobre l'economia dels EUA. Una lectura pessimista sembla poc probable ja que Christine Lagarde ha descrit l'economia nord-americana com robusta.

Pel que fa a les companyies, destaca la ruptura de negociacions de fusió entre Fiat Chrysler i Renault. El fabricant d'automòbils es va retirar de la seva oferta de fusió amb Renault i ha culpat la intromissió del govern francès, que té un 15% de participació en la companyia.

Noticias relacionadas

contador