ep nissan noopone afusionrenaultfiat chrysler
RENAULT/FIAT

La junta del grup automobilístic Fiat Chrysler Automòbils (FCA) ha anunciat aquest dijous en un comunicat que va retirar la seva proposta de fusió realitzada al grup Renault pel fet que no es donen les condicions polítiques a França perquè sigui un èxit.

  • 47,66€
  • 0,40%

Fiat afegeix que segueix "fermament convençuda" de la raó "convincent i transformadora" de la seva proposta, que estava valorada en uns 40.000 milions de dòlars, informa Efe.

Amb anterioritat, el Consell d'Administració de Renault havia notificat París que, a petició de l'Estat francès, principal accionista, no s'ha pogut pronunciar finalment aquest dimecres sobre la proposta de fusió "a causa del desig expressat pels representants de l'Estat francès d'ajornar el vot a un consell posterior".

El comunicat de Fiat Chrysler subratlla que la seva iniciativa "ha estat àmpliament apreciada des de la seva presentació, l'estructura i termes de la qual van ser acuradament equilibrats per oferir beneficis substancials a totes les parts".

La nota del grup Fiat afirma que "ha quedat clar que les condicions polítiques a França actualment no són propícies perquè tal combinació procedeixi amb èxit".

La junta de Fiat Chrysler agraeix el "compromís constructiu" al Grup Renault, en particular al seu president i al seu director executiu, i també als socis de l'aliança amb Nissan Motor i Mitsubishi.

El grup italià-nord-americà afegeix que "continuarà complint amb els seus compromisos a través de la implementació de la seva estratègia".

El passat 27 maig, Renault i Fiat es van disparar en borsa després en confirmar que estaven negociant la seva fusió. FCA exposava que la unió de les dues companyies, que finalment no tirarà endavant, donaria lloc a un grup automobilístic líder en ingressos, volums, rendibilitat i tecnologia. Aquest dijous Fiat ha rebut la notícia amb caigudes de l'1% mentre que Renault es deixa un 6%.

Noticias relacionadas

contador