ep sebastian albella

No va ser culpa dels curts. Aquesta és la justificació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) davant les crítiques rebudes després d'haver prohibit l'ús de posicions baixistes en Liberbank, però no haver fet servir aquesta mateixa eina amb Banc Popular durant els dies en què la cotització del banc es va esfondrar presa del pànic dels inversors.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 0,28€
  • 1,72%

Sebastià Albella, cap del supervisor, declara en conversa amb l'expresident de la CNMV, Manuel Conthe, actual president del Consell Assessor d'Expansió i Actualitat Econòmica, que la presència d'aquests inversors no en va ser la causa. "No pot atribuir-se a les vendes en descobert la caiguda de la cotització de Popular durant els dies previs de la seva resolució", assenyala a les pàgines del diari Expansión.

Segons Albella, la CNMV, després de consultar ESMA, va prohibir l'ús de curts en Liberbank perquè, després de la resolució del Popular, la cotització de Liberbank està experimentant una volatilitat que "només podia atribuir-se a factors exògens", segons l'article de Conthe.

En aquest sentit, segons el president actual de la CNMV, la situació era molt diferent de la del mateix Banc Popular, sobre el qual les posicions baixistes venien de lluny amb posicions del 6% al 8%, amb màxims del 12% després de la publicació dels resultats anuals. "Fins i tot van baixar durant els dies anteriors a la resolució del banc, cosa que va implicar un efecte comprador net", ressenya Conthe després de la conversa amb Albella.

Noticias relacionadas

contador