mcafee informatico tanga mascarilla

El polèmic John McAfee, creador del famós antivirus, ha estat detingut a Espanya acusat pels Estats Units de frau fiscal.

"John McAfee va obtenir milions en ingressos promovent criptomonedes, treballs de consultoria, conferències i venda dels drets de la història de la seva vida per a un documental. De 2014 a 2018, McAfee suposadament no va presentar declaracions d'impostos, malgrat rebre ingressos considerables d'aquestes fonts", ha assenyalat la Justícia estatunidenca.

Fa un mes, va ser detingut en un aeroport de Noruega per portar un tanga a manera de màscara, cobrint-li la boca i el nas. Així ho va anunciar ell mateix al seu compte de Twitter, on va explicar que es negava a posar-se qualsevol altre tipus de màscara "pel bé" de la seva salut. "Insisteixo que és el més segur que tinc disponible i em nego a usar cap altra cosa", va afirmar.

El programador britànic és mundialment conegut per haver estat un dels primers a dissenyar un programari antivirus i a desenvolupar un escàner de virus informàtic. També va treballar per a la NASA des de 1968 a 1970. Encara que els últims anys és més famós per les seves polèmiques i les seves detencions a diversos països per no acatar les normes públiques.

A més, el 2015 el seu nom va sonar molt als mitjans en anunciar que es presentaria a les eleccions presidencials dels Estats Units. Fins i tot va crear el seu propi partit polític, Ciber Party, per lluitar per evitar que els ciutadans perdin la privacitat a favor de la falsa il·lusió de seguretat promoguda pels governs. L'anunci es va produir un mes després que McAfee fos detingut per conduir sota els efectes de les drogues.

Des de 2019, va fugir dels EUA després de les primeres acusacions dels reguladors i les autoritats fiscals. Als 74 anys, previsiblement serà deportat al seu país d'origen, on pot afrontar una "sentència màxima de cinc anys de presó per cada càrrec d'evasió d'impostos i una sentència màxima d'un any de presó per cada càrrec d'omissió intencional de presentar una declaració d'impostos".

Noticias relacionadas

contador